Enduristi ja Polar M400

Toukokuun alussa olin ensin Polariin yhteydessä että jos antaisivat minulle tuollaisen M400 urheilukellon, niin voisin siitä sitten kirjoitella tähän minun yybersuosittuun blogiin. No eivät antaneet. Kävin sitten ihan kaupasta rahalla ostamassa. Voi olla että ei ollu Polarille suuri tappio.

Kyseessähän on siis Polarin pääasiassa juoksijoille markkinoima urheilukello jossa on aktiivisuusrannekkeen ominaisuudet, sykemittari ja GPS. Halvimmillaan olen tuota sykenvyönkanssa hankittuna nähnyt 145€ hintaan. Minulla se on nyt sitten roikkunut tuossa ranteessa ostopäivästä alkaen koko ajan. Olen tykännyt, mutta onhan tämä vielä aikaista sanoa. Tällaisen elektroniikan kohdalla olen aidosti tuotteeseen tyytyväinen, jos olen siihen tyytyväinen vielä kahden vuoden käytön jälkeen. Jos haluat lukea todella laadukkaan arvion ja sen päälle loputtoman tarkasti tehdyn listauksen ominaisuuksista englanniksi, niin DC Rainmakerin blogi kirjoitus tuotteesta on kyllä tutustumisen arvoinen.

Kyllähän puhelimesta löytyy kaikki GPS trakkäykset ja Sports trackeria olen satunnaisesti käyttänyt. Pääasiallinen syy miksi tämän Polarin hankin oli se että en kovinkaan usein viitsi maastolenkille puhelimesta kaivaa sports trackeria päälle, työmatkoista puhumattakaan ja silti ajattelen että olisi kiva kuikuilla dataa siitä kuinka paljon tulee liikuttua. Tässä se käy näppärästi, kaksi napin painallusta ranteessa olevasta kellosta, ja GPS träkkäys on päällä. Tuohon tarpeeseen peilattuna tämä on kyllä ollut onnistunut hankinta, sen jälkeen on kyllä kaikki liikunta mitä tulee harrastettua tullut jollain tapaa tällä vehkeellä monitoroitua. Yllättävän usen olen jopa viitsinyt veivata sykevyön paikoilleen työmatkoille, siinähän se menee samalla kun laittaa ajokamat päälle.

Sitten tuon lisäksi tämä aktiivisuusranneke käyttö on ollut yllättävän mielenkiintoinen. Kun kelloon laittaa aluksi asetuksia valitaan kolmiportaisesta systeemistä tavoitetaso omalle aktiivisuudelle. Sitten koko ajan palkki näyttää että paljonko olet saavuttanut tämän päivän aktiivisuustavoitteestasi. Minulla on ylin aktiivisuustaso, ja niinä päivinä kun käyn töissä pyörällä, tulee tavoite täyteen työmatkoista. Olen kyllä huomannut kellon vaikuttavan liikunnan määrään, niinä päivinä kun ei ole työmatkailua niin tulee kyllä etsittyä että missä välissä ehtisi käymään vaikka vähän lenkillä jotta saisi tavoitteen täyteen.

Sitten päästäänkin kellon mielenkiintoisimpaan ominaisuuteen, eli palautumisen tasoon. Eli kun yhdistetään tuon päivittäisen aktiivisuuden mittaus ja kaikkien liikuntasuoritteiden mittaaminen, niin sitten nettiliittymän kautta pääsee näkemään että kuinka rasittunut sitä tällä hetkellä onkaan. Tai näin minä ainakin luulin. Sitten kun olin jo tuon M400 kellon hommannut, niin vasta tajusin että eihän tämä tuota infoa käyttäjälle kerrokkaan. Ei laitteessa, eikä myöskään nettipalvelussa. Tuo asia silloin alkoikin ärsyttää, kun selvästi kuitenkin laitteeseen tulee kaikki data tuon informaation haalimiseen, Polarin business mallissa se vain on rajattu V800 kellon ominaisuudeksi. Ymmärrän kyllä sen, kun V800 on heidän malliston ”harjoittelutietokone”.

Noh, hieman tuumailua ja netin selailua, niin keksin keinon kuinka saan itselleni tuon palautumisdatan näkyviin nettipalvelussa. Siihen menee noin tunti aikaa, ja ei varsi kovaa tietoteknistä osaamista, en menetelmää tähän kerro, mutta jos sinua asia kiinnostaa niin laita viestiä tulemaan.

!Päivitys! 30.12. Siskolle tuli hankittua tuollainen M400 Joululahjaksi, se ainakin näytti palautusmisdatat ilman mitään kikkailua.

Screen Shot 2015-07-27 at 20.05.51

Yllä olevassa kuvassa näkyy minun Åren reissuviikon palautumisdata. Mielenkiintoista on että maanantain ja tiistain ajeluiden tiimoilta mies meni reilun rasituksen puolelle. Sitten kolme päivää, vaikka tuli ajettua yhtä pitkiä päiviä kuin maanantaina ja tiistaina, niin rasitustaso ei enää kasvanut, kunnes tuli kisapäivä.

Palautumisdata on mielenkiintoinen lähinnä silloin kun ehtii ajamaan vähän enemmän ja ennen kisoja. Itselle ainakin on hyvä myös muistaa että tuohan on vain dataa jonka isoin hyöty on siinä että sitä peilaa siihen miltä itsestä tuntuu, eikä siis ota absoluuttisena totuutena omasta tilanteesta.

Vähän kellon hankinnan jälkeen softaan tuli päivitys jonka myötä puhelimeen tulevat ilmoitukset näkyvät kellossa. Eli kun joku laittaa tekstarin, niin voi kellosta vilkaisemalla lukea viestin tai kun joku soittaa niin puheluun voi vastata kellosta nappia painamalla. Ominaisuus oli minulla ehkä pari kuukautta päällä, mutta nyt ei ole viimeiseen kuukauteen ollu. Käytännössä siinä on kaksi ongelmaa: vehjettä ei mitenkään kovin kätevästi saa äänettömälle, ja tekstareita ei pysty selaamaan, eli jos siinä on enemmän kuin yksi lause, niin viestiä ei saa kokonaan luettua.

Endurospesifejä ongelmia mitä kellon kanssa on ollut:

  • Jos kelloa pitää hissipyöräilessä ranteessa, niin se heiluu niin paljon että iho kellon alla hiertyy rikki.
  • Kaksi kertaa olen kaatunut niin että kellon ranneke on auennut liitoksistaan. Ekalla kerralla piti käydä korjauttamassa Stockan paristohuollossa. Maksoi 2€. Toisella kerralla kaikki osat löytyi paikanpäältä.
  • Lasi on naarmuuntunut kohtuullisen helposti, nyt jos ostaisin niin leikkaisin siihen suojakalvon noista kännykkään saatavista kalvoista.

Iho rikki Levin kisan jälkeen

Iho rikki Levin jälkeen

 

Lasin naarmut, ei onneksi normaalissa valossa ikinä näytä noin pahalta

Lasin naarmut

Ostin tuon ihon rikkoontumisen takia kiinasta tankopidikkeen kellolle. Muutoin ihan toimiva mutta painaa kuin synti, ei siis kannata. Polarin oma pidike varmaan parempi.

Minun normaali arkikäytöllä akku jaksaa noin viikon verran, jos on pitkiä ajoja, niin sitten vähemmän. Edelleen ihan tyytyväisenä olen kelloa ranteessa pitänyt, ja olen ollut tyytyväinen hankintaan. Toivottavasti tuon kanssa pääsee tuohon kahden vuoden tavoitteeseen käyttöiän kanssa.

Kategoria(t): Kalusto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta artikkeliin: Enduristi ja Polar M400

  1. gg sanoo:

    Kannattaa koittaa pitää myös väärinpäin ranteessa, estää pahemmat vauriot ranteeseen ja käteen, jos kaatuu kello kädessä. Toki ei näe dataa, mutta tarviiko sitä nähdä aina ajon aikana? Garminilla on ihan ok kiinnike, toiminee myös polarisssa ja ei maska maltaita. Repun olkahihna on myös ihan pätevä paikka mittarille.

  2. Toni Kinnunen sanoo:

    Hei, itselläni on myös samainen polar, ja olen myös harmitellut palautumisdatan puuttumista. Kertoisitko kuinka sen voi saada näkyviin?

  3. M400 user sanoo:

    Moro. M400 täälläkin ja kiinnostaisi saada palautumisdata näkyviin. Vinkkiä?

  4. Palautuja sanoo:

    Ohjeet palautumisdatan hyödyntämiseen kiinnostavat myös täällä 🙂

  5. Polarisoijaa sanoo:

    Laitatko mullekkin sähköpostia! 🙂 Kiitos!

  6. Paluuviite: 7kk statistiikka ja ensi vuoden tavoitteet | Maastopyöräenduroa

  7. Paavo sanoo:

    Vieläkö kello on käytössä? ja vieläkö suosittelet sitä lähinnä pyöräilyä ja muuta satunnaista kuntoilua (hiihto) harrastavalle?

    • tapiokymalainen sanoo:

      Vielä on edelleen kello jokapäiväisessä käytössä ja kyllä suosittelen. Tänä syksynä Polar on julkaissut on tullut uudet mallit M600 ja M200, mutta ei niistä kumpikaan ole minusta tätä fiksumpi vaihtoehto tällä hetkellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s