Ensikauden kisapyörä

Tulevan kauden pyörä on ollut jo kuukauden verran käytössä. Jos tiedät millä pyörillä olen ajanut aikaisemmin, niin kovin valtavia yllätyksiä ei ole tiedossa, mutta jotain muutosta kuitenkin.

Kaksi edellistä kautta minulla on ollut Kona Process 153 DL ja L-kokoisena. Nyt sitten kävi niin että Åren reissussa istuin norjalaisen kisakuskin samanlaisen pyörän päälle, ainoana erotuksena että se oli kokoa XL. Sehän tuntui sopivan raamiin L-kokoista paremmin. Olin ihan hämmentynyt, en ollut ajatellutkaan että XL voisi olla parempi, olen Konan kokotaulukoissa L:n yläpäässä. Nyt siis uusi ´16 vuoden pyörä tuli XL kokoisena.

Kona Process 153 ´16 XL

Nyt ajokokemuksen perusteella tuntuu että ehdottomasti oikea valinta. Pidempi on parempi. Enemmän tilaa liikkua niin että pysyy tasapainossa, pyörä on helpompi ajaa kovaa. En ole vielä keksinyt mitään heikkoutta tuossa että pyörä on pidempi. Reach mitta kasvoi 2.5cm ja on nyt 485mm. Kuski on 185cm.

Toinen muutos tulevalle kaudelle on että Processista tuli perusversio eikä DL versio. Perusversion osasarjat oli tälle vuodelle parantuneet merkittävästi ja XL kokoista DL mallia olisi joutunut odottamaan ensivuoden puolelle, siltä pohjalta valitsin perusversion.

WTB:n kehät, sisäleveys 29mm

WTB:n kehät, sisäleveys 29mm

´16 vuodelle myös perusmalliin 11-lehtinen SRAM

´16 vuodelle myös perusmalliin 11-lehtinen SRAM

KS:n uusi vipu on loistava!

KS:n uusi vipu on loistava!

Keulassa 10 portainen slow speed compressio säätö.

Keulassa 10 portainen slow speed compressio säätö.

Positiivisena yllätyksenä tuli myös se että runko on keventynyt tälle vuodelle. Tuo ´16 vuoden XL perusversio painaa suoraan paketista saman verran kuin ´15 vuoden DL. Eli 13.9 kg, painossa on mukana nuo n.500g painavat polkimet. Ainoat jutut mitkä tuohon pyörään ajattelin päivittää on vaihtajan liipasin ja iskari. GX liipasimessa ei ole isomman vivun asennon säätöä, niin kuin siinä X01 liipasimessa joihin olin tottunut, ja nyt tuntuu että sitä lapaa ei tuossa GX versiossa saa mieleiseensä asentoon. Iskari toimii hyvin ja uskon että tuolla vakioiskarilla ajelee suomen karkelot ihan täysin, mutta jos Åren/Alppien reissua pukkaa ensivuodelle, niin sitten tarvitsee kyllä plussa version Monarcista. Toiset kevyemmät kiekot trailiajeluun minulta löytyy jo ennestään.

On se vaan hassu olo. Nyt tuntuu siltä että näin 9 harrastusvuoden jälkeen minulla on ekaa kertaa sopivan kokoinen pyörä.

Kategoria(t): Kalusto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Ensikauden kisapyörä

  1. Tuomas sanoo:

    On kyllä hieno! Olen itsekin harkinnut 153:a seuraavaksi pyöräkseni. L-kokoinen pyörä tuntui erinomaiselta, mutta tämän jälkeen täytynee itsekin kokeilla XL. Paljonko inseamisi on?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s